TTH Holstebro vann Annliz Cup 2019!

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

 

02D60C3B 26C3 4E16 8ACF B4A28326CB64Äntligen var det dags för finalmatchen i Annliz Cup 2019! I finalmatchen möttes CSM Bukarest och TTH Holstebro. TTH Holstebro vann matchen och kan lägga till ytterligare en pokal i prisskåpet. Segersiffrorna i årets final blev 23-21 (10-9).

Det var de tippade finallagen som möttes i finalmatchen, stjärnlaget CSM Bukarest mot TTH Holstebro från Danmark. Det var stora förväntningar på att det skulle bjudas på bra handboll under finalmatchen och förväntningarna infriades. Publiken bjöds på en härlig finalmatch!

CSM Bukarests norska stjärna Nora Mörks spelade inte i finalmatchen. Mörk har spelat en hel del matcher under Annliz Cup och valde att stå över finalen. Hon har nyligen kommit tillbaka från en knäskada och stå över finalen var en försiktighetsåtgärd från Bukarest sida. 

Matchens första mål gjordes av Bukarests jätte Crina Pintea från linjen efter 30 sekunders spel. En av cupens bästa spelare hade presenterat sig. Pintea har i princip spelat nonstop under turneringen, spelat både anfall och försvar i stjärnlaget under deras visit i Skövde. 

Början av matchen var jämn och Holstebro bjöd på bra handboll mot Bukarest. Ställningen var 7-5 till Bukarest efter 14 minuters spel. Bukarests målvakt Denisa Dedu gjorde flera fina räddningar som gjorde att Bukarest hade ett tidigt övertag i matchen. 

Bukarest hade kontroll på matchen och laget hade en 9-6-ledningen efter 19 minuters spel. Men sedan fick Bukarest stopp på målproduktionen framåt. Laget gjorde inga mål på 6 minuter, istället var det Holstebro som gjorde 4 raka mål. Holstebro hade vänt på matchen och hade lite överraskande ledningen med ett mål, när det var dags för halvtidsvila. 

I början av andra halvleken bytte lagen ledningen med varandra. En spelare som spelade väldigt bra, och med mycket energi, var Holstebros målvakt Sara Kececi. Kececi hade flera fina räddningarna och som höll Holstebro kvar i matchen. Ställningen var 16-16 efter 15 minuters spel. Spännande upplösning på finalmatchen väntade!

Och Sara Kececis storspel fortsatte resten utav andra halvleken. Kececi stoppade Bukarests stjärnor på slutet och Holstebro kunde springa ifrån Bukarest under de sista minuterna. Och det blev D9D52063 8A8D 4AE6 B488 A647AC5ADD64stort jubel hos Holstebro när slutsignalen ljöd i Idrottshallen! Holstebro vann finalmatchen med siffrorna 23-21. Till bästa spelare i Holstebro valdes Mathilde Hylleberg och i CSM Bukarest gick priset till Crina Pintea. 

TEXT: Mika Partala   

© 2016 Annliz Cup.